Aloittelijoiden opas: Tarotkortit ja niiden hankinta

Tarotpakkoja on monia erilaisia. Kannattaa valita sopivin pakka esimerkiksi sen mukaan, mitä tunteita korttien kuvat saa aikaan. Osa pakoista puhuttelee toista, osa korteista toisia. Pakat saattavat poiketa kovastikkin kuvitukseltaan ja väritykseltään, muttä pääperiaate korteissa on sama. Monet omistavat myös useampia pakkoja. Itselläni on  käytössä Rider Waite- kortit ja siihen kuuluva opaskirja Portti sisimpään, mikä lieneen yksi yleisimmistä seteistä. Pidän korttien värityksestä sekä selkeistä ja yksinkertaisista kuvista. Netissä on useampia sivustoja korttien tilaamiseen, näistä yksi esimerkki on suomalainen Union Mystica. Jos kielipäätä löytyy niin myös ulkomaalainen sivusto Aeclectic esittelee monia erilaisia pakkoja.

Tässä tietoa hieman Tarotkorttien järjestelmästä. Eli tarotpakkaan kuuluu yhteentä 78 korttia. Ne on jaettu kahteen ryhmään: Suurten Salaisuuksien kortit/ Iso Arkana, joita on 22 ja Pienten Salaisuuksien kortit/ Pieni Arkana, joita on 56. Jokaisella kortilla on tietty sanoma ja symboliikka. Yksittäisistä korteista voit lukea sivun oikealta puolelta löytyvistä linkeistä.

Suurten Salaisuuksien kortit symboloi kosmosta, sielua ja universumia. Ne kuvastavat sitä, miten olemme yhteydessä maailmankaikkeuteen sekä elämän perustotuuksia. Kortit kuvaavat myös elämän kiertokulkua ja ihmisen henkistä tasoa. Lue Suurten Salaisuuksien korttien selitykset täältä.

Pienten Salaisuuksien kortit symboloi kehoa, mieltä, tunteita ja henkisyyttä. Ne näyttävät meille läheisempiä, elämän jokapäiväisiä asoita, esimerkiksi tunteita, ajatuksia ja kehoamme sekä osoittavat konkreettisia todellisuutta. Kortit jaetaan neljään maahan, joita ovat sauvat, maljat, miekat ja lantit. Lanteista voidaan käyttää myös nimitystä pentaakkelit tai kolikot. Näiden lisäksi kortit jaetaan Hovikortteihin, eli niin sanottuun kuninkaalliseen perheeseen, joita on neljä jokaisessa maassa: Kuningas, Kuningatar, Ritari ja Lähetti. Jokaisessa maassa on myös 10 numerokorttia, eli jokaisessa maassa on yhteensä 14 korttia.


Kommentit

Suositut tekstit