Viikon kortti; Miekkojen lähetti

Viikon kortiksi nousi Miekkojen lähetti. Kortti symboloi nokkeluutta, uteliaisuutta, intoa ja halua. Lähetti voi edustaa sellaista mielenlaatua tai persoonallisuutta, jossa henkilö tarkkailee ja tutkii ympäristöään kiinnostuneesti. Yleensä tähän laatuun yhdistyy myös jonkinasteista pidättäytyneisyyttä tai eristäytyneisyyttä.

Lähetteihin kytkeytyvään sisäisen lapsen arkkityyppiin liittyy kiinteästi uteliaisuus mutta myös kokemattomuus. Kokematon ja innokas miekka-lähetti pitelee käsissään miekkaa; ei lelumiekkaa vaan oikeaa, painavaa ja terävää miekkaa. Kortti kertoo siitä, että intoa ja halua löytyy vaikka kuinka, mutta löytyykö myös taitoa?

Korttiin liittyy myös kommunikointi, sanat, joiden kautta ilmaisemme tahtomme. Kuten miekallakin, sanoillakin voimme vahingoittaa, viiltää syvään ja jättää jäljet pitkäksikin aikaa. Kortti kehottaa tarkastelemaan kommunikaatiotasi: miten ilmaiset tahtosi, millaisen jäljen jätät sanoillasi toisiin? Tarkastele myös ihmissuhteita. Olisiko nyt suotavampaa pyrkiä vähentämään eristäytyneisyyttä tai pidättäytyneisyyttä, vai päinvastoin pyrkiä lisäämään näitä puolia?

Kommentit

Suositut tekstit